Valenta VIP TRAVEL

Йорданов ден в Охрид

Допълнителна информация

225 лв.
3 дни/ 2 нощувки
Допълнително описание

ЗА ЙОРДАНОВ ДЕН В ОХРИД

ОХРИД » Св. НАУМ » БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ

Над 300 души в надпревара за кръста в Охридското езеро.

Най-голямото честване на БОГОЯВЛЕНИЕ в Православния свят.

Град Охрид е един от големите центрове на Православието в, който  и тази година на 19 януари ще празнуваме Водици (Богоявление).

Хвърлянето на кръста във водите на Охридското езеро е и един от моментите, който предизвиква огромния интерес към празника. Естествено цялата програма, която сме Ви подготвили е изпълнена с много музика, танци и … “греяна ракия на корем”. Ако желаете, може да опитате и охридска пъстърва.

ЕЛАТЕ, ЗА ДА ВИДИТЕ!!!

ПРОГРАМА

18.01.2023:Отпътуване 07.00 ч. София

Възможно е качване по маршрута София-Гюешево след предварителна уговорка.

Пристигане в Охрид Настаняване в хотел Hotel Millenium Palace Ohrid – http://milleniumpalace.com.mk или подобен.  Панорамна обиколка на стария град с екскурзовод на български език. Разглеждане на Самуиловата крепост, църквата “Св.Панталеймон” и другите по-малки църкви разположени на хълма “Плаошник”. Посещение къщата на Григор Пърличев, Робевата къща и паметника на Кирил и Методи  Вечеря. Нощувка.
19.01.2023 .Закуска. 9,00 Ч.Включваме се в тържествата посветени на Водици (Богоявление или Йордановден). След хвърлянето на кръста /участват повече от 300 души/ и усетили тръпката на този невероятен празник и опианението от гостоприемството на жителите на град Охрид.

11,30 Ч. Отпътуване покрай национален парк Галичица/ природен резерват/ за манастира “Св.Наум”, отстоящ на около 30 км. от гр. Охрид. По пътя посещение на Билянините извори. Разглеждане на манастира, църквата “Св.Петка българска” и изворите на река Църни Дрим. Свободно време за обяд около 120 мин.Прибиране в хотела . Вечеря. Нощувка.
20.01.2023: Иванов ден . Отпътуване за Скопие. Спиране и свободно време при старата чаршия и центъра на Скопие. Отпътуване за България Пристигане вечерта

——————————————————————————————————————————-

Цена: ЦЕНА: 225. лв.

Цената включва:

Транспорт

Гранични и пътни такси

2 нощувки със закуски и вечери в хотел на брега на езерото

Екскурзоводско обслужване

Медицинска застраховка

Посещение на Скопие

Цената не вкючва

Таксите за посещаваните обекти-около 10лв

Панорамна обиколка с лицензиран екскурзовод- 15лв

Екскурзионна програма Св. Наум и Билянини извори – 15лв

Застраховка на навършили 65г-+5 лв за навършили 75+10 лв

Възможно е промяна на програмата по дни

Изпрати запитване