Valenta VIP TRAVEL

КРУИЗНА ПРОГРАМА – ОАЕ, КАТАР И ОМАН

Допълнителна информация

лв.
Допълнително описание

КРУИЗНА ПРОГРАМА – ОАЕ, КАТАР И ОМАН

9 НОЩУВКИ / 10 ДНИ

Маршрут: Дубай, Доха, Маскат, Абу Даби

Кораб – COSTA TOSCANA

17.02 – 26.02.2023 Г.

ДЕН 1 СОФИЯ – ДУБАЙ

Излитане от летище София, Терминал 2 с директен полет на Fly Dubai в 14.25 часа. Кацане на летище Дубай в 21.20 часа и трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен). Настаняване.

Нощувка.

ДЕН 2 ДУБАЙ

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай Ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси – абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща.

Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната “стъклена кутийка” пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.

Опция: Бурж Халифа – наблюдателна площадка “At the Top” (127 лв)

Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света?

Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа.

Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.

Трансфер до кораба и настаняване. Отплаване в 23.00ч за Доха. Нощувка на кораба.

ДЕН 3 ДОХА, КАТАР

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Доха в 14.00ч.

Опция: Сити тур на Доха (110.00 евро)

Турът ни ще започне преминавайки през красивите небостъргачи в района Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Ще посетим Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, прекрасни ресторанти и кафенета. След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е зъздаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. Следва Национален Музей на Катар културни и исторически артефакти от земите на Катар, от традициите и историята, флора и фауна, съчетан с модерните интерактивни зали и иновативно презентиране на националните богатства. Ще завършим с Souq Waqif – пазара за подправки и аромати, пазара за ръчно изработени сувенири, пазара за ловни соколи и фурми, където ще имаме свободно време.

Отплаване от Доха в 21.30ч.

Нощувка на кораба.

ДЕН 4 В ОТКРИТО МОРЕ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.

Нощувка на кораба.

ДЕН 5 МАСКАТ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Маскат в 07.00ч.

Опция: Полудневна екскурзия на Маскат (80.00 евро)

Продължителност: 4 часа

Ще започнем с Основната гордост на съвременен Оман – Кралската опера. Тя се превърнала в символ на управлението на султан Кабус бин Саид. Днес операта символизира богатото културно наследство на страната. Султан Кабус е известен с голямата си любов към класическата музика. Затова и операта се е превърнала в основен център на музикалното изкуство и култура в Оман. Неслучайно я смятат за едно от чудесата на Близкия Изток. Грандиозното й откриване е на 11 октомври 2011 г. По това време тя e единствената опера на Арабския полуостров, а първата звезда, която се качва на сцената й е Пласидо Доминго. Следват Рене Флеминг, Андреа Бочели и други световни изпълнители. Ще продължим разходката ни с фото пауза на Султанският дворец Ал Алам.Настоящият султан на Оман има няколко двореца в района на Маскат, но само един е изложен пред очите на обикновените хора – цветният Ал Алам. Влизането в него не е разрешено, но можете да го разгледате отвън. Самият дворец е сравнително нов – построен е през 1972 г., а в околностите му се виждат няколко португалски укрепления от 16-и век. Няма как, а и не бива да пропускаме арабските пазари. Това е непрекъснато тупкащото сърце в този свят. Отправяме се към сука Мутрах – най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др.

Отплаване за Абу Даби в 17.00ч.

Нощувка на кораба.

ДЕН 6 АБУ ДАБИ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Абу Даби в 18.30ч. Слизане от кораба и по желание вечерна разходка из емирството.

Нощувка на кораба.

ДЕН 7 АБУ ДАБИ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.

Опция: Екскурзия до Абу Даби 156 лв)

Продължителност: 6 часа

Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини.

Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” – най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Строена в продължение на 11 години от над 3000 работници, джамията ще спре дъха ви с най-голямата в света мраморна мозайка, най-големият килим в света покриващ площ от 5600 кв. м и тежащ 47 тона, както и един от най-големите полилеи с диаметър от 10м и височина 15м украсен с безбройни кристали Сваровски.

Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене.

По обяд ще отдъхнем в Marina Mall, след което ще продължим с посещение на Qasr Al Watan – действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Ще бъдете впечатлени от бялата фасада на двореца, с повече от 5000 геометрични и флорални мотиви, вдъхновени от традиционната арабска иконография. Всяка от вратите на двореца е изработена от солиден клен с твърдо изваяни детайли от 23 карата злато. Дълга 100 метра, широка 100 метра и покрита с купол с диаметър 37 метра, Голямата зала е архитектурното сърце на Каср Ал Ватан.

Следобед ще посетим остров Яс /Yas Island/ – известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World.

Отплаване за Дубай в 20.00ч.

Нощувка на кораба.

ДЕН 8 ДУБАЙ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Дубай в 05.00ч.

Опция: Цветните градини – “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (108 лв)

Продължителност: 5 часа

Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения.

Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и

лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.

Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина (137 лв)

Продължителност: 4 часа

Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.

Нощувка на кораба.

ДЕН 9 ДУБАЙ

Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен) и настаняване.

Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (127 лв)

Продължителност: 6 часа

Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта… Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц.

Нощувка.

ДЕН 10 ДУБАЙ – СОФИЯ

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 09.40 часа. Кацане на летище София в 13.25 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА КАЮТА  ПО КРУИЗНА ПРОГРАМА – ОАЕ, КАТАР И ОМАН 9 НОЩУВКИ / 10 ДНИ

ВИД ПОМЕЩЕНИЕ:ВЪТРЕШНА КАЮТА – 1145 ЕВРО; КАЮТА С БАЛКОН-1295 ЕВРО

ТРЕТИ ВЪЗРАСТЕН- 1010; ДЕТЕ НАСТАНЕНО С ДВАМА ВЪЗРАСТНИ – 760 ЕВРО

 

Обслужването на кораба включва:

🛏 Настаняване в избрания вид каюта според наличността

🍽 Закуска (ранна, основна и късна), обяд и вечеря (на бюфет или в основния ресторант)

🍕 Пица, бургери и други вкусотии между основните хранения.

⛱ Използване на басейни и шезлонги.

☕️ Наливни кафе, вода, чай и мляко на бюфета.

🎭 Анимация и вечерни шоу програми.

🍭 Занимания и клубове за малки и пораснали деца.

🏋️ Фитнес и спорт.

🔟 % отстъпка за бъдещ круиз.

💛 Costa Club точки за разходи на борда и специални оферти за членове на клуба.

🍾 Напитки, освен упоменатите като включени

🍴 Специализирани ресторанти (в това число клубни, ресторанти Samsara, Тепаняки ресторант, Италианска пицария).

🎰 Казино.

💻 Ползване на телефон, интернет..

💎 СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор.

🎳 Боулинг, голф симулатор, симулатор на F1, 3D кино, лазерен лабиринт.

👩 Медицински и фотографски услуги, пране. ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

· Двупосочен самолетен билет София-Дубай–София

· Летищни такси

· Чекиран багаж до 20 кг

· Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см

· Трансфер летище−хотел – пристанище – хотел −летище

· 7 нощувки на пълен пансион на борда на Costa Toscana

· 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Дубай

· Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език

· Представител на туроператора по време на цялото пътуване

· Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19)

· Пристанищни такси.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

· Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане

· Разходи от личен характер

· Кетъринг по време на полета – 20 евро на пътник в посока

· Такса „Туристически Дирхам” в Дубай – заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва: 5.50 USD (за хотели 5*), 4.50 USD( за хотели 4*) и 3.00 USD за хотели 3*.

· Такса обслужване – €10.00 на възрастен на нощувка на повечето маршрути. Деца от 0 до 3 г. не заплащат такса обслужване, а деца между 4-14 г. ползват 50 % намаление.

· Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

– Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване.

– Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

– Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

– Защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от служебен или семеен характер, в това число внезапно съкращаване от работа.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

§ Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

§ Депозит при записване в размер на 500 лева

§ Втори депозит в размер на 400 лева до 45 дни преди заминаване

§ Доплащане до 30 дни преди заминаване

§ Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

§ До 90 дни преди заминаване – без неустойка

§ От 90 ден до 45 ден от датата на заминаване в размер депозита

§ От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

§ Смяна на име до 20 дни преди пътуването – без неустойка

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

§ При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

§ При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на Застрахователната компания

§ При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

§ Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 35

§ Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване

§ Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

§ Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.95 BGN.

§ Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

§ Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

§ Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва

правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

§ Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна

§ Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства, Катар и Оман.

Важно уточнение:

Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

– Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),

– Страх от предприемане на пътуване,

– Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинаци

Изпрати запитване