Print  
ArrowБИРФЕСТ В БЕЛГРАД
Hot Offer!!
Категория: август
Транспорт: автобус
Общо прегледи : 3642
Добавен на : 27-06-2017
Цена: 199,00 лв
Подробно описание

КАНИМ ВИ НА БИРФЕСТ В БЕЛГРАД – ЕДНО УНИКАЛНО СЪБИТИЕ В СЪСЕДНА СЪРБИЯ.ОТНОВО ЩЕ СЕ ПОЗАБАВЛЯВАМЕ ДО КЪСНО ПРЕЗ НОЩТА С МНОГО МУЗИКА И БИРА!
Белградският “Beer Fest” е най-големият фестивал на бирата в Югоизточна Европа. В рамките на пет дни над 500 хиляди души посещават фестивала. Големият брой на посетителите се дължи предимно на основните му принципи: Безплатен вход, една еклектична музикална програма при която 8-10 групи свирят всяка вечер, както и присъствието на широка гама от чуждестранни и местни марки бира. Белградският Beer Fest е основан през 2003 г. За 12 години от съществуването си около 4,65 милиона посетители са се радвали на над 450 музикални представления, опитали са над 90 марки бира. Фестивалът е получила многобройни признания. Британският вестник „The Independent“ постави Белградският Beer Fest сред 20-те световни събития, които трябва да се посетят. Едно от последните признания, фестивалът получи като маркетинг събитие на годината 2009. Това признание беше дадено от експерти на маркетинговото списание "Табу", за голяма социална кампания "Аз избирам да рециклирате". Целите на кампанията бяха да се изгради екологична култура в Сърбия и да се купуват контейнери за рециклиране на Белградските основни училища. Фестивалът се утвърждава с годините като един от най-важните сегменти в сръбският туризъм и като марка, която подобрява имиджа на страната.

ПРОГРАМА: СОФИЯ-БЕЛГРАД-НОВИ САД-НИШ-СОФИЯ
18/08/2017 - 20/08/2017

1-ви ден
: Отпътуване в 7:00 часа по маршрут София – Калотина –Белград. Пристигане в Белград около обяд. Настаняване в хотел Hotel Jugoslavija . Вечерта – посещение на Белградският Beer Fest. /поради характера на програмата, прибирането в хотела става късно през нощта около 1:30 часа сръбско време/. Нощувка.
2-ри ден: Закуска. Свободно време или *По желание -Екскурзия до град Нови Сад – Вторият по големина град в Сърбия е разположен на река Дунав и притежава една подчертана европейска атмосфера. Наричат го още „градът на падащите мостове“. Това име идва от факта, че в района на града има три моста над река Дунав, които са разрушени през 1999 г. при въздушните бомбардировки на НАТО над Сърбия. „Мостът на свободата 23 ноември”, на километър 1256 от влива на реката в Черно море, е най-новият, и е пуснат в експлоатация през ноември 1981 г. Новосадчани казват за него, че това е направо булевард над Дунава между двата бряга. Пешеходната обиколка в централната част на града включва: Големия площад, Кметството, Катедралата Дева Мария – католическия храм в готическа архитектура, православаната църква Свети Георги. Спирка на Петроварадинската крепост – известна като Гибралтар на река Дунав, една от най- големите и внушителни крепости в Източна Европа. Покрай Нови Сад се намира националният парк Фрушка гора, който сърбите наричат Света гора. Някога там е имало комплекс от 35 православни манастира, построени между 15 и 18 век, но до наши дни са се запазили само 16 от тях. Свободно време за обяд. Връщане в хотела в Белград. Привечер -свободно време за разходка из централната част и по улица „Скадарлия“, считана за бохемската улица на Белград с множество старинни сгради и разположени в тях „кафани“. Мястото е средище на много художници и хора на изкуството, поради което си е спечелило прозвището „Белградският Монмартър“. Вечерта –Посещение на Белградският Бирфест – заключителна вечер - /поради характера на програмата, прибирането на хотела става късно през нощта около 01:00 часа сръбско време/ *По желание и срещу допълнително заплащане може да се посети и Кафана на улица „Скадарска“.Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и Отпътуване за България, като по пътя спираме за кратко посещение на град Ниш. разположен на река Нишава и на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните древният град Найсус, остава в историята като родното място на Константин Велики. Пешеходна разходка на централния площад Освобождение с паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Пристигане в София вечерта.

Цената от 199 лв. включва:
* Транспорт с автобус;
* 2 нощувки с 2 закуски на блок маса в хотел * 3 посещения на Белградският Бирфест;
* Посещение на град Ниш;
* Медицинска застраховка с асистанс с покритие 2000 евро;
* Пътни, магистрални такси;
* Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
* Екскурзия до град Нови Сад – 35 лева
* Вечеря с жива музика в кафана на „Скадарлия“ – 30 евро на човек;
* Входни такси на обектите и разходи от личен характер;
* Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год . -5 лева;
 

ПОРАДИ ГОЛЯМАТА ПОСЕЩАЕМОСТ НА ФЕСТА МОЛЯ ЗАПИШЕТЕ СЕ С ДЕПОЗИТ ОТ 90 ЛВ

Данни за туристическа оферта
Нощувки
2

Категория
3*

Дни
3

Дати
18.08.2017 - 20.08.2017

Местоположение
Град
Белград
 
Държава
Serbia
 
 
 
RSS Feed

Финансиране на проекти