Print  
ArrowГУРМЕ ТУР НА ИСТРИЯ
Hot Offer!!
Категория: Промоции
Транспорт: самолет
Общо прегледи : 4524
Добавен на : 26-06-2017
Цена: 577,00 лв
Подробно описание

ГУРМЕ ТУР НА ИСТРИЯ

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА С ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ Дата: 14.09.2017

8 дни / 7 нощувки

Истрърската кухня ще ви очарова с разнообразие и баланс. Понякога ще изпитате средиземноморската й страна, а в други случаи нейната континенталната същност. Няма значение по кое време на годината посещавате Истрия, храната тук винаги е еднакво силна, страстна и интензивна. Отворете сетивата си за прекрасните вкусове и аромати и се насладете на гурме храни приготвени специално за ваc

 

Първи ден 14.09.2017

Среща на летище София (терминал 2) и отпътуване за Хърватия с директен чартърен полет в 06:55 ч. Кацане в Риека в 07:20 ч. местно време. Трансфер до хотела и кратка попътна разходка в Опатия. Настаняване в хотела след 14 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 15.09.2017

Закуска. Екскурзия до Пула. Градът е известен със своите многобройни забележителности една, от които е шестия по големина в света римски амфитеатър. Той е единствения с напълно запазени 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните години се използва като място за провеждане на международния филмов фестивал на Пула, както и на множество концерти на открито. Арката на Сергиите е друга местна забележителност. През тази врата е минавал пътят Виа Флавия от Аквилея и Триест към площада на форума. В къща до арката пък през 1904/1905 г. е живял писателят Джеймс Джойс, който е работил в Пула като учител по английски. Посещение на Музея на зехтина, където ще имате възможност да дегустирате най-висококачествените местни зехтини, изпреварили на световните пазари, даже досегашния фаворит – тосканския зехтин (по желание). Следва гурме обяд във Фленги - селце в „червена Истрия", което е известно с деликатесите от малки печени прасенца. Почти във всяка селска къща има „коноба“ с голямо огнище отпред, на което на шиш се върти едно или повече прасенца - сукалчета. Горещината на въглените от местен дъб превръщат месото в нежна, разпадаща се маса, а кожата става хрупкава коричка. Обядът във Фленги е задължителна спирка за гурманите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 16.09.2017

Закуска. Свободен ден за плаж или самостоятелна програма. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 17.09.2017

Закуска. Посещение на Грожнян, Мотовун и Паладини (включена в цената). Предстои ви поредното приятно изживяване. Първа спирка по маршрута е град Грожнян - кацнал на една скала, прекрасно място, където и днес световноизвестни артисти намират истинско вдъхновение. През лятото тук ежегодно се провежда международен джаз фестивал, който е обявен за най-добрия бутиков джаз фестивал в Европа. Маршрута ни продължава към Мотовун - градче с изразен средновековен вид, построено върху  останките на стар замък, разположен на върха на хълм. Обиколката започва с безплатна дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия „Биска“. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна  гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. За финал остава малкото селце Паладини, където живее най-известната жена ловец на трюфели в цяла Истрия. Трюфелите имат специфичен аромат и се считат за афродизиак. Те са гъби, които растат под земята и се намират с помощта на специално обучени кучета. Има бели, черни и други видове, като освен по цвета се категоризират и по качеството им. Виреят на ограничени места, трудно се култивират и още по-трудно се откриват. Стопаните на специално обучените кучета за лов на трюфели лично ще ви демонстрират как се намират трюфели, а после ще ги добавят към вкусния обяд, предназначен за вас. Следва посещение на Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети  ден 18.09.2017

Закуска. Круиз в Лимски канал, с посещение на Ровин (допълнително  заплащане).  Открийте красотата на приказните заливи и непокътнатата природа на Лимския канал. Екскурзията започва с разходка в Ровин, която ще ви зареди с  истинска естетическа наслада. Не случайно Ровин е смятан за най

- романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира именно Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Маршрута продължава през живописния Лимски канал – един от най-красивите заливи на Истрия, част  от дългата 35 км. лимска долина, простираща се до град Пазин. Заливът е с дължина 10 км., дълбочина 30 м. и ширина 600 м., заобиколен е от стръмни гористи хълмове от двете страни, на места достигайки до 100 м. надморска височина. Тук ще имате възможност да поплувате в чистите води на Адриатика, а през това време грижливия екипаж ще ви приготви вкусен обяд от прясна риба. Връщане в Пореч. Вечеря. Нощувка.

Шести ден 19.09.2017

Закуска. Посещение на град Пазин и музейния комплекс, чиято експозиция се намира в пазинския замък, извисяващ се на скала над страховито дефиле, през което минава река Пазинчица. На около 100 м. под замъка, реката изчезва в пропаст известна под името Пазинска Яма и се скрива във варовикова скала, откъдето тръгва под земята. Любителите на екстремните преживявания могат да се възползват от алпийския тролей/ зиплайн и да се спуснат над пропастта. Следва посещение на местно агростопанство, където ще се насладим на традиционни ястия с месо от бошкарин (специално висококачествено говеждо месо, което се използва в гурме ястия), поднесен с домашна истърска паста - фужи и други местни специалитети. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 20.09.2017

Закуска. Свободен ден за плаж и самостоятелна програма. Вечеря в хотела. Нощувка.

Осми ден 21.09.2017

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Риека в обявения час за отпътуване. Полет  Риека – София

ЦЕНИ

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете 2 -6.99

Дете 7-11.99

295 евро/ 577 лв.

295 евро / 577 лв.

N/A

160 евро / 313 лв.

215 евро / 401 лв.

 Цената включва:

·         Чартърен полет София - Риека – София с включени летищни такси.

·         Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен до 7 кг.

·         Трансфери летище – хотел – летище.

·         7 нощувки в района на Пореч в хотел 2*/3* със закуска и вечеря.

·         Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица до 65 години

·         Обслужване на място от представител на агенцията.

 Цената не включва:

·         Туристическа такса – 1 евро на човек на ден – заплаща се предварително от България.

·         Допълнителните екскурзии (виж по-долу).

·         Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.

·         Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.

·         Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“ АД.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА:

ПУЛА, МУЗЕЯ НА ЗЕХТИНА И СЕЛЦЕТО ФЛЕНГИ

 

 

 

Екскурзия град Пула, Музея на зехтина и селцето Фленги, с продължителност около 8 ч.

Цени: възрастен 30 лв.; дете до 12 г. - 15 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език. Цената не включва: По желание дегустация в музея на зехтина (на 1 вид зехтин – 90 HRK (~22 лв.), (на 5 вида шампионски зехтин – 130 HRK (~34 лв.); Обяд с напитки в селцето Фленги- 150 HRK (~39 лв.) Заплащат се на място. Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд във Фленги.

ГРАД ПАЗИН

 

Екскурзия с посещение на град Пазин  с продължителност около 6 ч.

Цени: възрастен – 30 лв., дете до 12 г.- 15 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: Транспорт и екскурзоводско обслужване на български език. Цената не включва: Билет за музейния комплекс в Пазин  -  25  HRK  (~6  лв.);  Обяд  с  напитки  в  агростопанство  в  околностите  на  Пазин  -  150  HRK  (~39  лв.).  Не е

възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд.

 

 

ГРОЖНЯН, МОТОВУН И ПАЛАДИНИ

 

Екскурзия с посещение на Грожнян, Мотовун и Паладини с продължителност около 8 ч.

Цени: възрастен – 40 лв.; дете до 12г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език по маршрута. Цената не включва: дегустация на продукти с трюфели и обяд с напитки в „Карлич трюфели“ - 200 HRK (~50 лв.) – заплаща се задължително; автобус до върха  на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.). Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд.

КРУИЗ В ЛИМСКИ КАЛАН С ПОСЕЩЕНИЕ НА РОВИН

 

Целодневна екскурзия с корабче, с посещение на Ровин, с продължителност около 6 ч.

Цени: възрастен 30 лв., дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: екскурзоводско обслужване в Ровин на български език и разходка с корабчето. Цената не включва: Обяд на корабчето с включени напитки: възрастен 200 HRK (~50лв.), дете (от 05.00 до 12.00г.) 100 HRK (~25 лв.). Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд на корабчето.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България!

Агенцията си запазва правото, при необходимост да прави промени в обявената програма!

 

 Забележки:

·         Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 30 човека записани.

 Полетна информация:

·         София - Риека FB 8797 / 06:55 - 07:20 (времената са местни)

·         Риека - София FB 8758 / 08:10 - 10: 30 (времената са местни)

·         ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА: Авиокомпания: ""Bulgaria Air"", Тип самолет: E 90, Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул. ""Брюксел"" № 1 "

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 човека!

 Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!

 Начин на плащане: депозит 50%  при записване,  доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!

 Необходими документи:  лична карта или задграничен паспорт!

 ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №

13160163100000016 / 21.06.2016 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59,

 ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55

Данни за туристическа оферта
Нощувки
7

Дни
8

Дати
14.09-21.09.2017

Местоположение
Град
Истрия
 
Държава
Croatia
 
 
 
RSS Feed

Финансиране на проекти