Print  
ArrowОЛИМПИЙСКАТА РЕВИЕРА С ПОСЕЩЕНИЕ НА МЕТЕОРА
Hot Offer!!
Категория: 22-ри септември
Транспорт: автобус
Общо прегледи : 4333
Добавен на : 14-06-2017
Цена: 190,00 лв
Подробно описание

СЕПТЕМВРИИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

ПОЧИВКА НА ОЛИМПИЙСКАТА РЕВИЕРА С ПОСЕЩЕНИЕ НА МЕТЕОРА

22-24.09.2017

ПРОГРАМА:
Ден 1 –Солун – Солун – Олимпийска ривиера / 330 km
Отпътуване от София по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване в куророта Катерини Паралия Hotel   Константин или подобен  Нощувка.

Ден 2-Олимпийска ривиера – Метеора – Олимпийска ривиера / 380 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Метеора. Пристигане в местността Метеора - едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони "Зиндрос". Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Свободно време в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за Олимпийската ривиера  По желание гръцка вечер с жива музика и вечеря и вино . Нощувка.
Ден 3 –Закуска Отпътуване в 09.00 ч. за дома на боговете – планината Олимп. Ще разгледаме Литохоро , градчето от където започват повечето планински маршрути. Свободно време за разходка по тесните калдаръмени улички с многобройни таверни и сладкарнички. Следва посещение на църквата Saint Nicolaus, Отпътуване за България.

Единична стая -+ 80 лв лева
Цената от 190 лв включва:
• Автобусен транспорт
• 2 нощувки със закуски
• Екскурзовод по целия

маршрут
• Мед. Застраховка
Цената не включва:
• Лични разходи
• Екскурзия до Метеора – 12 евро

  • входни такси за скалните манастири

 (3 EUR за всеки манастир)

 • Екскурзия до Олимп - 8 евро

• Входни такси за посещаваните обекти

Гръцка вечер- 25 евро

Mин. Брой записани туристи: 17

ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО


 

Данни за туристическа оферта
Нощувки
2

Дни
3

Дати
22-24.09.2017

Местоположение
Град
KATERINI
 
Държава
Greece
 
 
 
RSS Feed

Финансиране на проекти